luni, 2 aprilie 2012

Din străbuni, din oameni buni - șezătoare literară

                             În cadrul parteneriatului
Lecturile copilăriei între carte și calculator ,
pe care Biblioteca și colectivul de elevi al clasei a IV-a îl desfășoară în acest an școlar, ne-am propus organizarea unei șezători literare, în cadrul căreia reînviind tradițiile de odinioară, să dăm viață unor personaje întâlnite în lecturile copilăriei , să ne amuzăm cu ghicitori și întrebări hazlii, să ne întrecem în jocuri de cuvinte, cântece și recitări.
Ne-am pregătit pentru asta , costume, decor , repertoriu și preparate culinare specifice zonei noastre în perioada postului.Ne-au fost de mare ajutor mamele și bunicile, care au făcut cu drag pentru noi, plăcintă cu mere și cu dovleac, halva turcească, sarailie și porumb fiert, întocmai ca la șezătorile de odinioară.

Repetițiile pentru pregătirea acestei activități s-au desfășurat la bibliotecă unde am avut la îndemână și cărțile necesare, și cele 4 calculatoare , racordate la Internet, care ne-au înlesnit pregătirile. 



 Copiii erau emoționați, dar au reușit să treacă peste asta și s-au dovedit, sub privirile părinților și colegilor , adevărați artiști, participând cu bucurie la momentele pe care trebuiau să le susțină și amuzându-se pe seama personajelor interpretate chiar de ei. 
 Fetițele arată ce au învățat să lucreze, sub privirile atente și pline de mândrie ale bunicilor.




Împreună cu elevii clasei a IV-a și doamna învățătoare Crăciun Genoveva-Rodica. 
Prima zi din săptămâna Școala Altfel a fost pentru noi frumoasă, distractivă și bogată în conținut.
O privire aruncată din când în când spre trecut ne face să ne cunoaștem și să ne iubim rădăcinile.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu