luni, 8 septembrie 2014

Tradiții uitate - tradiții reînviate

     
  Vreme de o lună de zile, 20 mai - 20 iunie, Biblioteca a găzduit derularea unui proiect de reînviere a unor tradiții uitate, proiect  inițiat de către Asociația Altona Cerna. 
S-au înscris la cercul de cusături populare 16 fetițe cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Unele au renunțat , dar cele mai multe au încercat și au reușit. Pentru documentare biblioteca a organizat o expoziție tematică, cuprinzând cărți cu modele și indicații de lucru. Fetele au consultat aceste cărți, unele au și împrumutat acasă. Au venit și unele dintre mame, pentru a îndruma fetițele la lucru.  Dar cea care a petrecut multe ore de voluntariat la bibliotecă învățând fetele cum să lucreze, a fost domnișoara profesoară Vanda Jâjâie.  



 La finalul proiectului am organizat o expoziție cu lucrările fetelor.



 La expoziție au participat mame și bunici, și colegi.


















Pentru munca lor fetele au primit diplome  și daruri constând în cărți donate de către domnul primar - prof. Neculai Mușat,  poetul Dumitru Cerna  și Asociația Altona Cerna .














 Fetele au primit cu bucurie și emoții premiile . Au povestit cum au lucrat, de câte ori au greșit și au luat-o de la capăt, ....iar mamele și-au adus aminte cum lucrau ele în copilărie.
 Mândria li se citea în ochi și în glas.









 Păreri.....






 Poze de final...
 Florile pe care le-am primit din partea fetelor.



  Le mulțumesc lor și mămicilor care ne-au sprijinit în realizarea proiectului propus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu