vineri, 3 iunie 2011

Biblioteca din Cerna și Altona i-au avut ca oaspeți pe membrii Universității copiilor din București.

Ziua de 14 mai 2011 se trezise cam înnourată și cu semne de ploaie. Spre prânz soarele s-a arătat cu toată bucuria.Cu bucurie și flori i-am întâmpinat și noi pe oaspeții  din București în săptămâna națională a voluntariatului. Ne-am bucurat că cei de la Universitatea copiilor din București , în periplul lor dobrogean , au ales să petreacă o după-amiază pe locurile noastre natale. Ca niște gazde bune, am copt plăcintele dobrogene, am scos din lada de zestre a bunicilor costumele populare și i-am primit cu brațele deschise. 
Cernenii sunt mereu bucuroși de oaspeți.



 






 . Și am plecat în Parcul Național Munții Măcinului . La padoc ne aștepta rengerul  Marian Berca.Toți caii au fost înșeuați și pregătiți de drum.


Traseul ecvestru al parcului ne-a dezvăluit priveliști minunate: creste golașe, tufe de colilie, poieni întinse cu căpșuni înflorite, șopîrle agere și țestoase mici și mari pornite la plimbare.


 Soarele ne-a răsfățat până spre seară când ne-am întors în sat, la Cerna.











 La Clubul tineretului am prezentat oaspeților dansurile noastre specifice iar nea Iordan , mai tânăr decît toți, ne-a zis cu fluierul până ce s-au prins în joc și cerneni și bucureșteni.  Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Asociației turistice Munții Măcinului și ne-am bucurat de prezența doamnei profesor Iordana Socobeanu,       președinta acestei asociații.






Mulțumim pentru această zi minunată celor care s-au implicat în organizarea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu